Aquestes empreses, que pretenen desenvolupar els seus propis projectes d’energia renovable, obstaculitzen iniciatives externes, afectant l’adopció de tecnologies netes. Els hotels s’estan implementant sistemes d’energia renovable per satisfer part de la seva demanda d’electricitat i aigua calenta, amb el suport del govern, que facilita intercanvis energètics a través d’un programa de mesurament net. A l’exemple de l’hotel Hodelpa Garden Court, situat a Santiago, s’ha instal·lat un sistema fotovoltaic que permet un estalvi del 32% en el consum energètic.
A més, el Gran Almirante, un altre hotel de la cadena Hodelpa, està implantant sistemes de gestió energètica i utilitza energia solar per escalfar l’aigua sanitària, estalviant un 28% en combustible anualment. Malgrat els avenços, Ortiz ressalta que les barreres administratives i regulatòries continuen sent un repte, especialment per als hotels situats en zones concessionàries aïllades. Els principals obstacles inclouen retards en l’aprovació de projectes, canvis en la facturació i pressions comercials que dificulten el desenvolupament independent de projectes.
El Consorci Energètic Punta Cana-Macao (CEPM) lidera els projectes d’energia renovable a la regió oriental del país, que és el nucli de l’activitat turística. Amb un parc solar a Bávaro que té una capacitat instal·lada de 10 MW, el CEPM ha començat a construir noves plantes fotovoltaiques amb una inversió significativa, amb l’objectiu de proporcionar energia fiable i impulsar la competitivitat global del turisme dominicà.
A més, els hotels han començat a integrar estacions de càrrega per a vehicles elèctrics, que són alimentades per energia renovable. El director d’operacions del Grand Sirenis Punta Cana Resort comenta que les iniciatives sostenibles han estat ben rebudes i han millorat tant l’estalvi energètic com la satisfacció dels clients pel que fa a la sostenibilitat. El projecte solar d’aquest hotel, amb una capacitat de generació notable, contribuirà a reduir significativament les emissions de CO2.
A mesura que la indústria hotelera dominicana avança cap a un model més sostenible, és evident que la col·laboració entre el sector públic i privat serà clau per superar els obstacles existents i establir un turisme responsable amb el medi ambient.
Aquesta història va aparèixer originalment a Global Voices. Pots trobar el nom de l’autor a l’enllaç.
S’ha utilitzat aquesta informació degut a que estava publicada amb la llicència Creative Commons. Si no voleu que aquesta informació aparegui aquí, si us plau, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del formulari de la pàgina de contacte. Text generat artificialment.